Vigtigheden af at godt førstehåndsindtryk online

Vi gør det alle sammen og vi gør det hele tiden.
Vi møder nye mennesker.

Uanset om det er til en jobsamtale, vi skal på date, ud og snakke med kommende kunder eller bare er nede ved købmanden og handle ind. Så sender vi alle sammen et førstehåndsindtryk. Og én ting er helt sikkert, vi har kun den ene chance for at give et godt førstehåndsindtryk, så udnyt det nu bedst muligt!

Sender vi så også et førstehåndsindtryk når vi er online på LinkedIn, Facebook, sender vores CV med mail eller er på en datingside? – Selvfølgelig gør vi det!

Min opfattelse er desværre, at ikke alle tænker over det signal man sender gennem sit billede.

Sender du et dårligt førstehåndsindtryk, så koster det mulige kunder, partnerskaber osv. Du sender desværre også et signal om du ikke er særlig professionel. Din tekst på dine profiler og hjemmeside er selvfølgelig også super vigtigt. I dette blogindlæg vil jeg fokusere på billedet og give dig lidt tips til hvad du kan gøre for, at forbedre hvordan du fremstår online.

Jeg har her til morgen taget disse to billeder af mig selv, som du kan se i toppen af blogindlægget. Billedet til venstre kalder jeg “ostehøvl”s looket fordi jeg er helt stiv i både blik og holdning. Det er sjældent det ser godt ud! ;)
Det andet skulle meget gerne se mere imødekommende og venligt ud – det må du så selv vurdere om det er rigtigt ;)

Den type billeder ser jeg ALT for tit. Udover en ofte dårlig kvalitet af billedet, så er det tydeligt at se personen ikke føler sig tilpas foran kameraet og derfor ender man ofte ud med et billede som det til venstre.
Det sker også ofte hvis man prøver at tage billedet selv, fordi man har tænker at et mindre godt billede er bedre end intet billede. Men er det nu også det? Kan et billede ikke være så dårligt, at det ligefrem skræmmer modparten væk, fremfor en profil uden billede? Det er op til dig selv at vurdere. Min holdning som fotograf er at et dårlig billede af en person, KAN være mere ødelæggende end INTET billede.
Vi har alle hver vores holdning og det er helt fint. Det vigtigste er hvertfald bare at du tænker over tingene!

Tænk over hvad du signalere når du uploader dit nye profilbillede og vær nu lidt selvkritisk.

Hvis ikke du ønsker at få taget dit headshot billede af en professionel portrætfotograf hvor man ved kvaliteten er i orden. Så er det altså er helt okay at prøve og tage et godt selfie og bruge det som profilbillede. Det vil selvfølgelig aldrig blive ligeså godt som at gå til fotografen, men det kan godt blive hæderligt alligevel med det rigtige lys, baggrund og udtryk. – men tag nu lige et par ekstra så du er sikker på det rammer det du gerne vil signalere, fremfor det bare er en ting der skal gøres færdig.

Hvad med min LinkedIn profil?

Nu har jeg forhåbentlig givet dig lidt at tænke over, når det kommer til hvordan du skal fremstå med dit profilbillede.

Men hvad så med resten af din profil på fx LinkedIn?

LinkedIn er et fantastisk medie til at skaffe netværk og nye kunder, hvis det bliver brugt korrekt. Jeg havde forleden en snak med LinkedIn ekspert Leif Carlsen fra Social Selling Company hvor vi bla snakkede om et par blogindlæg vi hver især har skrevet. Jeg ved en del om billeder og Leif ved nok alt hvad der er værd at vide om LinkedIn.

Leif har skrevet et super godt blogindlæg der hedder “Har du beskidte sko på til et kundemøde?” som jeg helt klart vil anbefale dig at læse, hvis du gerne vil mere i dybden med din LinkedIn profil og fremstå ordentlig.

Vi slutter af med et smil

“Smilet er den korteste afstand mellem to mennesker” – Det sagde den kære Viktor Borge engang og det kan stadigvæk ikke siges bedre.

Hvis du kigger på billederne af mig i indlægget igen og udelukkende fokusere på smilet. Så vil du forhåbentlig også blive mere positiv over det indtryk det billede giver dig, end billedet ved siden af. Når du kommer ud til en jobsamtale, så ser du jo heller ikke sur ud. Så sender du også et smil afsted til den person du skal mødes med, så gør nu det online også!

Smil skaber glæde ved os selv og andre.

Lad os nu glæde hinanden ved at smile til hinanden – også online!

Jeg starter! ;)

Iværksætter og fotograf Brian Christensen

Tak fordi du læste med! :)

Kontakt Mig

Skal jeg tage dine næste billeder? – Så udfyld kontaktformularen og jeg vender tilbage til dig!